Redenen om bijles bij De Leerboom te nemen!

Redenen om bijles bij De Leerboom te nemen!

Vol goede moed begonnen aan het nieuwe schooljaar in het basis- of voortgezet onderwijs? Na de herfstvakantie tekenen zich altijd al de eerste grote en kleine problemen af. Achterstanden die zijn opgelopen zijn steeds moeilijker in te halen. En zo worden verschillen hoe langer je wacht steeds groter. Door bijlessen van een goede docent kan een kind snel weer ‘bij’ zijn. Zie hier de redenen om bijles bij De Leerboom te nemen!

Bijles sluit aan bij de leerbehoefte van je kind

In een volle klas met kinderen heeft de leraar niet altijd de aandacht voor de leerbehoefte van een kind. Ook is er lang niet altijd tijd om alles nog eens uit te leggen wanneer een kind iets niet snapt. Daarnaast durven sommige kinderen geen vragen te stellen in de klas, of weten ze niet wat ze moeten vragen. Met een leraar die er helemaal voor hen is, durven ze dat vaak wel. In een bijles kan de docent bovendien ingaan op specifieke vragen en oog houden op de voortgang.

Met bijles kunnen we achterstanden wegwerken

Scholen doen hun best, maar door corona is er op sommige scholen veel lesuitval. Daarbij hebben veel kinderen door het thuisonderwijs ook achterstanden opgelopen. Met een paar bijlessen kan je kind snel en effectief de stof tot zich nemen, zodat het weer meekan met de lessen. Bijles kan live gegeven worden, maar ook online als dat wenselijker is. We werken op de praktijk in Westerpark of via ZOOM op de laptop. Mochten doordeweekse dagen niet uitkomen, dan kunnen er ook bijlessen op zaterdag gepland worden.

Door bijles krijgt je kind weer meer vertrouwen en plezier in school

Samen met je kind kijken we eerst waar de knelpunten liggen. Zo kunnen we de juiste docent zoeken die het kind kan helpen met die vakken of onderwerpen waar de problemen schuilen. Door de bijles kunnen de moeilijke onderwerpen gericht worden behandeld. Als je kind de stof dan ineens ‘snapt’ en vooruitgang boekt, dan is school natuurlijk een stuk leuker.

Er is bijles bij De Leerboom in (bijna) alle vakken

Bij De Leerboom zijn er bijlesdocenten voor bijna alle vakken die kinderen kunnen tegenkomen. Denk aan:

We weten het antwoord op alle leerstijlen en -problemen

Bij De Leerboom helpen we kinderen bij problemen met bepaalde lesstof. Maar ook is er oog voor de mogelijke moeilijkheden omtrent het leren zelf. Zo begeleiden we bij visuele/kinesthetische leerstijlen voor beelddenkers, leerlingen met dyslexie of ADD/ADHD in basis- en voortgezet onderwijs. Kan jouw kind wel een beetje ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ervaringen

Onze 10 jarige dochter had een rekenachterstand van bijna 3 jaar. We dachten dat ze dyscalculie zou hebben. Want waarom anders zo een enorme achterstand. Met taal en lezen liep ze voor! Via
via kwam ik in contact met de Kernvisiemethode en ging er een lichtje bij mij branden. Het eerste contact met Johanette was zo prettig dat we snel een afspraak in gepland hebben. Inmiddels zijn
we ruim anderhalf jaar verder en heeft onze dochter de leerachterstand al bijna ingehaald. Ze is zo een blij kind geworden. De Kernvisie methode is een eye-opener voor ons geweest.

- Moeder van Loïs

Tot en met groep 6 wisten wij niet wat is aan de hand met onze dochter. Buiten de school had onze dochter van 10 enorme potentie en had veel talenten. Ze kon goed viool spelen, ze kon goed
schaken en ook computer games voor kinderen programmeren. Maar op school had ze veel problemen: toetsen, technisch lezen, werktempo, werkhouding, concentratie alles was niet goed.
Dat was net als fietsen op vierkante wielen.
Dankzij Johanette en De Leerboom is er een nieuwe wereld voor ons geopend. Het bleek dat onze dochter een visueel/kinesthetische leerstijl heeft met andere woorden een beelddenker is.
Ze heeft een compleet andere manier van denken en leren dan waar we in het onderwijs vanuit gaan. Vanaf de eerste sessie bij Johanette met Kernvisie methode was onze dochter gelukkig.
Eindelijk weet ze hoe moet ze leren. En surprise surprise!!! Een grammatica toets op school en onze dochter de enige van groep 7 scoort 100% , dus de beste van de groep. Dat is ongelofelijk
van onvoldoende naar exellent! Ze krijgt applaus van de juf en alle kinderen. Fantastisch!
Johanette en De Leerboom, hartelijk bedankt!!!t.

- Beelddenker groep 7

Johanette heeft onze zoon de afgelopen 2,5 jaar enorm geholpen met leren leren. & en ons als ouders daarmee ook. Frustraties alom. Hij gaat volgend jaar naar groep 8 en heeft net zijn
voorlopig advies binnen: Vmbo t /Havo. Zonder Johanette was dat niet gelukt en was hij steeds onzekerder geworden. Vandaag was de laatste schooldag en vroeg hij aan zijn juf (die meegaat
naar groep 8) of hij haar wil helpen om daar Havo advies van te maken. (Dat wil hij zelf… zo trots!).
Leren kan zó leuk zijn. Aanrader dus! Voor je kind en jezelf.

- Anoniem

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.