Redenen om bijles bij De Leerboom te nemen!

Redenen om bijles bij De Leerboom te nemen!

Vol goede moed begonnen aan het nieuwe schooljaar in het basis- of voortgezet onderwijs? Na de herfstvakantie tekenen zich altijd al de eerste grote en kleine problemen af. Achterstanden die zijn opgelopen zijn steeds moeilijker in te halen. En zo worden verschillen hoe langer je wacht steeds groter. Door bijlessen van een goede docent kan een kind snel weer ‘bij’ zijn. Zie hier de redenen om bijles bij De Leerboom te nemen!

bijles

Bijles sluit aan bij de leerbehoefte van je kind

In een volle klas met kinderen heeft de leraar niet altijd de aandacht voor de leerbehoefte van een kind. Ook is er lang niet altijd tijd om alles nog eens uit te leggen wanneer een kind iets niet snapt. Daarnaast durven sommige kinderen geen vragen te stellen in de klas, of weten ze niet wat ze moeten vragen. Met een leraar die er helemaal voor hen is, durven ze dat vaak wel. In een bijles kan de docent bovendien ingaan op specifieke vragen en oog houden op de voortgang.

Met bijles kunnen we achterstanden wegwerken

Scholen doen hun best, maar door corona is er op sommige scholen veel lesuitval. Daarbij hebben veel kinderen door het thuisonderwijs ook achterstanden opgelopen. Met een paar bijlessen kan je kind snel en effectief de stof tot zich nemen, zodat het weer meekan met de lessen. Bijles kan live gegeven worden, maar ook online als dat wenselijker is. We werken op de praktijk in Westerpark of via ZOOM op de laptop. Mochten doordeweekse dagen niet uitkomen, dan kunnen er ook bijlessen op zaterdag gepland worden.

Door bijles krijgt je kind weer meer vertrouwen en plezier in school

Samen met je kind kijken we eerst waar de knelpunten liggen. Zo kunnen we de juiste docent zoeken die het kind kan helpen met die vakken of onderwerpen waar de problemen schuilen. Door de bijles kunnen de moeilijke onderwerpen gericht worden behandeld. Als je kind de stof dan ineens ‘snapt’ en vooruitgang boekt, dan is school natuurlijk een stuk leuker.

Er is bijles bij De Leerboom in (bijna) alle vakken

Bij De Leerboom zijn er bijlesdocenten voor bijna alle vakken die kinderen kunnen tegenkomen. Denk aan:

We weten het antwoord op alle leerstijlen en -problemen

Bij De Leerboom helpen we kinderen bij problemen met bepaalde lesstof. Maar ook is er oog voor de mogelijke moeilijkheden omtrent het leren zelf. Zo begeleiden we bij visuele/kinesthetische leerstijlen voor beelddenkers, leerlingen met dyslexie of ADD/ADHD in basis- en voortgezet onderwijs. Kan jouw kind wel een beetje ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ervaringen

Wij zijn heel blij dat onze dochter met Martine als Remedial Teacher heeft mogen samenwerken. Ze ging er nooit met tegenzin naartoe; integendeel. Ze voelde zich heel fijn bij Martine! De schoolresultaten zijn aanzienlijk verbeterd, te zien aan de Cito scores! Ook voelde ze zich een stuk zelfverzekerder met betrekking tot haar dyslexie en dat was zo leuk om te zien! Dus veel dank hiervoor en natuurlijk veel dank aan Martine!

- Een ouder

Onze creatieve, sociale, slimme dochter liep vast op school en sloot zich langzamerhand af. Eind groep 7 volgde een diffuus schooladvies waarin zowel de docent als wij haar niet herkenden. Bijles dachten we, tot Johanette met haar in gesprek ging en concludeerde dat onze dochter een andere, meer visuele leerstijl heeft. Het mooie, persoonlijke profiel dat ze daarbij schetste was zo herkenbaar. 4-5 maanden begeleiding volgens de Kernvisie-methode en wekelijkse bijles hebben ertoe geleid dat ze het leuk vindt om te leren. Ze is weer open, energiek en vol zelfvertrouwen en heeft zin in de middelbare school. Met een eenduidig, overtuigend en hoger schooladvies op zak dat inmiddels alleen maar een bonus is.
We zijn Johanette heel dankbaar voor haar inzichten en inzet.

- Brugpieper in de dop

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.