Begeleiding voor scholen

Begeleiding voor scholen

Kinderen met leerproblemen kunnen snel tussen wal en schip raken. Hiervoor zijn diverse oorzaken aan te wijzen, maar het belangrijkste is dat de leerlingen het extra steuntje in de rug krijgen dat ze nodig hebben. Dat steuntje in de rug geven wij graag aan leerlingen, maar ook aan scholen, om zo het optimale uit de kinderen te halen. Om samen te kijken naar dat wat wél kan.

Wij zetten ons als Remedial Teachers, onderwijsassistenten, schaduwcoaches, begeleiders visuele leerstijl en Kernvisie-methodecoaches in om scholen en dus ook ouders en leerlingen te helpen. Daarnaast kunnen wij ingezet worden voor een training begrijpend lezen (Alle Teksten de Baas), EQ-screening in groep 7 en 8 (Talentenkompas) en training executieve functies als voorbereiding op het voortgezet onderwijs (groep 7 en 8) of op het voortgezet onderwijs.

Wij ondersteunen op school, voor kleine groepjes of op individueel niveau. Voor de begeleiding visuele leerstijl / Kernvisie-methode werken we altijd 1-op-1. Ook kunnen we interne begeleiders inzetten.

Wat zijn de voordelen?

  • We komen wanneer we op school nodig zijn
  • We zijn flexibel inzetbaar
  • Het rooster wordt afgestemd met de Remedial Teacher, onderwijsassistent, schaduwcoach of Kernvisiecoach
  • Een vast gezicht voor de kinderen en leerkrachten
  • Bij (langdurige) ziekte regelen wij vervanging
  • We werken niet in loondienst, resulterend in lage kosten
  • Nauwe samenwerking met IB’er en leerkrachten
  • We werken volgens de methode van de school

Interesse?

Benieuwd wat we voor jouw school en leerlingen kunnen betekenen? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ervaringen

Wij zijn heel blij dat onze dochter met Martine als Remedial Teacher heeft mogen samenwerken. Ze ging er nooit met tegenzin naartoe; integendeel. Ze voelde zich heel fijn bij Martine! De schoolresultaten zijn aanzienlijk verbeterd, te zien aan de Cito scores! Ook voelde ze zich een stuk zelfverzekerder met betrekking tot haar dyslexie en dat was zo leuk om te zien! Dus veel dank hiervoor en natuurlijk veel dank aan Martine!

- Een ouder

Onze creatieve, sociale, slimme dochter liep vast op school en sloot zich langzamerhand af. Eind groep 7 volgde een diffuus schooladvies waarin zowel de docent als wij haar niet herkenden. Bijles dachten we, tot Johanette met haar in gesprek ging en concludeerde dat onze dochter een andere, meer visuele leerstijl heeft. Het mooie, persoonlijke profiel dat ze daarbij schetste was zo herkenbaar. 4-5 maanden begeleiding volgens de Kernvisie-methode en wekelijkse bijles hebben ertoe geleid dat ze het leuk vindt om te leren. Ze is weer open, energiek en vol zelfvertrouwen en heeft zin in de middelbare school. Met een eenduidig, overtuigend en hoger schooladvies op zak dat inmiddels alleen maar een bonus is.
We zijn Johanette heel dankbaar voor haar inzichten en inzet.

- Brugpieper in de dop

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids
Achtergrond footer

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.