’Door De Kernvisie methode bloeide onze beelddenker weer op’

’Door De Kernvisie methode bloeide onze beelddenker weer op’

De ouders van Rosalie (9) hadden al een tijdje een idee dat hun dochter een andere manier van leren nodig had. Thuis was ze ontzettend creatief en muzikaal, maar op school kwamen haar kwaliteiten niet tot hun recht. Ze besloten daarom de hulp in te schakelen van De Leerboom om haar bij het leren te ondersteunen. Daar kwamen ze al snel tot de conclusie dat Rosalie een beelddenker is.

Niet op haar plek

Een jaar geleden werd duidelijk dat Rosalie niet op haar plek zat. Ze ging met tegenzin naar school en ze veranderde van vrolijk, grappig en fantasierijk naar een neerslachtig en onzeker meisje. Op school liep ze tegen allerlei problemen aan. Ze had moeite met taal en rekenen, liep altijd net een paar passen achter de rest van de klas aan. Aan het eind van de dag kwam ze afgepeigerd thuis.

Oudergesprekken

Tijdens de oudergesprekken kwamen dezelfde onderwerpen telkens weer ter sprake: ze let niet goed op in de les, is afwezig en dromerig, krijgt instructies niet goed mee en stelt weinig vragen. Ook haar leerprestaties vielen tegen. Ze had haar taken vaak niet op tijd af, werkte te langzaam en scoorde matig op toetsen. Zowel thuis als op school hadden ze het idee dat er meer in zat dan eruit kwam. We hebben geen moment getwijfeld aan haar intelligentie. Zo is ze heel goed in tekenen en knutselen en kan ze prachtige bouwwerken met lego maken, zegt haar moeder.

Achterstand door lockdown

De lockdown liet ons duidelijk zien dat Rosalie anders leert. Zo zagen we dat ze thuis gefrustreerd aan haar huiswerk zat en duidelijk behoefte had aan wat extra begeleiding. Als fulltime werkende ouders konden we haar hier niet goed genoeg bij helpen. Omdat we haar toch dolgraag wilden helpen om het beste uit zichzelf te halen, gingen we op zoek naar een professional.

Kernvisie-methode

Al snel kwamen we uit bij De Leerboom, die hoog aangeschreven stond in onze buurt. Ook in deze lastige coronatijd hebben ze ons goed geholpen met online sessies, zonder het persoonlijke contact te missen. Bij De Leerboom kregen we de bevestiging die we zochten en ontdekten we dat Rosalie een beelddenker is. Eindelijk was er aandacht voor Rosalies manier van leren. Aan de hand van de Kernvisie-methode heeft ze leertechnieken geleerd om hiermee om te gaan. Bij Johanette voelde Rosalie zich helemaal begrepen en na een paar sessies bloeide ze weer helemaal op verschillende onderdelen om verbanden aan te geven. Zo ziet je kind in één opslag hoe alles in elkaar zit..

Met sprongen vooruit

Ook het uitschrijven van informatie kan op een visuele manier gedaan worden. Dat wordt gelukkig wel steeds vaker gedaan door middel van mindmaps. Daarbij schrijf je in het midden van een papier een woord op (bijvoorbeeld: zoogdieren). Vanuit daar trek je pijlen naar buiten, die wijzen naar de verschillende onderdelen van dat onderwerp (honden, paarden, etc.). Vervolgens kun je vanuit die woorden weer andere pijltjes trekken naar specifieke details. Ook kun je lijnen trekken tussen de verschillende onderdelen om verbanden aan te geven. Zo ziet je kind in één opslag hoe alles in elkaar zit..

Ervaringen

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids

Onze 10 jarige dochter had een rekenachterstand van bijna 3 jaar. We dachten dat ze dyscalculie zou hebben. Want waarom anders zo een enorme achterstand. Met taal en lezen liep ze voor! Via
via kwam ik in contact met de Kernvisiemethode en ging er een lichtje bij mij branden. Het eerste contact met Johanette was zo prettig dat we snel een afspraak in gepland hebben. Inmiddels zijn
we ruim anderhalf jaar verder en heeft onze dochter de leerachterstand al bijna ingehaald. Ze is zo een blij kind geworden. De Kernvisie methode is een eye-opener voor ons geweest.

- Moeder van Loïs

Tot en met groep 6 wisten wij niet wat is aan de hand met onze dochter. Buiten de school had onze dochter van 10 enorme potentie en had veel talenten. Ze kon goed viool spelen, ze kon goed
schaken en ook computer games voor kinderen programmeren. Maar op school had ze veel problemen: toetsen, technisch lezen, werktempo, werkhouding, concentratie alles was niet goed.
Dat was net als fietsen op vierkante wielen.
Dankzij Johanette en De Leerboom is er een nieuwe wereld voor ons geopend. Het bleek dat onze dochter een visueel/kinesthetische leerstijl heeft met andere woorden een beelddenker is.
Ze heeft een compleet andere manier van denken en leren dan waar we in het onderwijs vanuit gaan. Vanaf de eerste sessie bij Johanette met Kernvisie methode was onze dochter gelukkig.
Eindelijk weet ze hoe moet ze leren. En surprise surprise!!! Een grammatica toets op school en onze dochter de enige van groep 7 scoort 100% , dus de beste van de groep. Dat is ongelofelijk
van onvoldoende naar exellent! Ze krijgt applaus van de juf en alle kinderen. Fantastisch!
Johanette en De Leerboom, hartelijk bedankt!!!t.

- Beelddenker groep 7

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.