scholen

Of je kind nu naar een hogere groep gaat, voor het eerst naar de middelbare school moet of al een (paar) jaar voortgezet onderwijs erop heeft zitten, na de vakantie is het vaak een spannende tijd. Zeker aangezien veel kinderen veel thuis hebben gezeten en het onduidelijk is welke invloed het coronavirus in de toekomst nog gaat hebben. Dat kan best ingewikkeld zijn. Mogelijk heeft je kind al langer moeite met leren, maar het kan ook zijn dat de gekke periode een negatieve invloed heeft gehad. Bij De Leerboom ondersteunen we deze kinderen graag.

Ontwikkelingsfase

Het is heel normaal dat een kind in een bepaalde fase tegen problemen aanloopt op school. Soms gaat het om een bepaald vak dat het kind erg moeilijk vindt of een leerstijl dat niet aansluit bij het kind. Jammer genoeg schamen kinderen zich hier vaak voor, ze hebben het gevoel dom te zijn of voelen zich erg onzeker. Aan de hand van De Leerboom leren deze kinderen zich beter ontwikkelen binnen de mogelijkheden en talenten die zij bezitten.

Ondersteuning bij leren

Zo zijn er verschillende Remedial Teachers voor zowel primair als voortgezet onderwijs aan onze organisatie verbonden. Remedial Teaching is ondersteuning die speciaal is afgestemd op de hulpvraag van een leerling. Vaak gaat dit over moeite met taal en rekenen, maar er kan ook gewerkt worden aan bepaalde gedrags- of leerproblemen. Daarnaast kunnen kinderen terecht bij onze bijlesdocenten die specifiek kunnen ondersteunen bij moeite met bepaalde vakken.

Begeleiding voor beelddenkers

Mogelijk loopt je kind bij veel vakken tegen problemen aan, het leren lijkt niet te ‘willen’. Dat is vaak het geval bij kinderen die beelddenken. Hun leerstijl sluit niet aan bij het aanbod van de school. Onze Kernvisiemethode-begeleiders helpen deze kinderen bij het ontwikkelen van gereedschappen waarmee ze de lesstof de baas kunnen komen. Recentelijk is ons team uitgebreid met een aantal nieuwe (bijles)docenten om nog meer kinderen een steuntje in de rug te kunnen geven.

Leren vanuit talent

Om het komende schooljaar nog meer te kunnen betekenen voor zowel scholen als ouders, komt orthopedagoge Karen Dijkstra op 27 oktober een presentatie geven rondom dit thema, naar aanleiding van haar boek ‘In tien stappen leren vanuit talent’. Hierbij komen vier kernvisiemethoden aan bod die aansluiten bij remedial teaching. Uiteraard gebeurt dit geheel coronaproof, met een beperkt aantal plekken voor ouders en leerkrachten.

Over De Leerboom

De Leerboom is een breed platform waar de docenten zich met hart en ziel voor kinderen inzetten. Bij ons kunnen leerlingen van alle leeftijden terecht, van bijles en Remedial Teaching voor leerlingen van het basisschool tot de training van vaardigheden voor studenten op het wo. Begeleiding kan zowel in (kleine) groepjes als individueel plaatsvinden. In ons centrum werken twaalf docenten iedere dag om kinderen, tieners en jongvolwassenen het beste uit henzelf te laten halen. Wil je meer weten over onze leerbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!