Presteert uw kind optimaal op school? Huiswerkbegeleiding kan helpen

Presteert uw kind optimaal op school? Huiswerkbegeleiding kan helpen

Heeft uw kind moeite om mee te komen in de klas of vindt het een bepaald vak erg moeilijk? Maakt u zich zorgen over het huidige onderwijs? Dan bent u niet de enige. Ook uw kind is geen uitzondering. Regelmatig lopen kinderen tegen problemen aan op het basis- of voortgezet onderwijs. Hierover maken ouders zich grote zorgen. De oorzaken van de problemen lopen erg uiteen, maar een kind kan er behoorlijk onzeker van worden en met hangende schouders door het leven gaan. Sommige kinderen willen zelfs helemaal niet meer naar school. Dat is voor alle betrokkenen erg vervelend. We willen immers dat het goed gaat met onze kinderen!

huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Vanaf vorig jaar september konden ouders, scholen en leerlingen al terecht op de Van Hallstraat 10 voor remedial teaching, bijles, huiswerkbegeleiding en individuele begeleiding. Veel ouders en scholen hebben de weg dan ook kunnen vinden. Vanaf 1 september 2019 is de bestaande praktijk van naam veranderd en gaat het verder als centrum voor leerbegeleiding met de naam De Leerboom. Deze naam sluit aan bij alles waar de praktijk voor staat.

Overal de juiste aandacht

De Leerboom helpt kinderen, ouders en leerklachten als het een kind even niet lukt om het tempo in de klas bij te houden. Door te kijken naar wat wél kan, door te motiveren, te stimuleren en te kijken naar de kwaliteit en talenten van kinderen, ontstaat er voor het kind gelegenheid om zich alsnog zo goed mogelijk te ontwikkelen. Hierbij vindt een nauwe samenwerking plaats met ouders en leerkrachten. Op die manier krijgt een kind overal de juiste aandacht.

Leren is maatwerk

Geen enkel kind is hetzelfde of leert op dezelfde manier, daarom maakt De Leerboom gebruik van een uiteenlopend scala aan begeleidingsvormen en vakinhoudelijke kennis waarbij de leerling altijd centraal staat. Het team van De Leerboom bestaat uit specialisten op verschillende vakgebieden. Van remedial teachers tot bijlesdocenten en coaches. Op die manier is er voor ieder kind gepaste begeleiding beschikbaar.

Ontwikkeling stimuleren

Johanette Beereboom is eigenaar van De Leerboom en legt uit: ‘Het is onze passie om de ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk te stimuleren. Daarnaast helpen we iedereen die bij deze ontwikkeling kan helpen, zoals de ouders en leerkrachten. Met een gemotiveerd team werken we op basis van jarenlange ervaring. We zijn ervan overtuigd dat we kunnen helpen. Hoe we dat doen, hangt af van de mogelijkheden van het kind. Tijdens een uitgebreid intakegesprek kunnen we de ouders hierover informeren.’

Specialist in leerbegeleiding

Johanette stipt zelf nog aan dat zij specialist is in de begeleiding van kinderen met een visuele/kinesthetische leerstijl. Dit zijn vaak de zogenaamde beelddenkers, kinderen met dyslexie, AD(H)D of autisme. Hun manier van leren sluit vaak niet aan bij het huidige, verbale en digitale onderwijs. Hierdoor ontstaan regelmatig leerproblemen. Deze kunnen worden opgelost door begeleiding met de Kernvisiemethode.

Oplossingen voor iedere leerling

De Leerboom biedt oplossingen voor leerlingen van de basisschool tot en met het WO. U kunt er onder andere terecht voor:

Meer weten over huiswerkbegeleiding?

Wilt u graag meer informatie ontvangen, heeft u vragen of bent u benieuwd wat De Leerboom voor uw kind kan betekenen? Kijk dan op onze website rond of neem contact met ons op via info@deleerboom.nl.

Ervaringen

Wij zijn heel blij dat onze dochter met Martine als Remedial Teacher heeft mogen samenwerken. Ze ging er nooit met tegenzin naartoe; integendeel. Ze voelde zich heel fijn bij Martine! De schoolresultaten zijn aanzienlijk verbeterd, te zien aan de Cito scores! Ook voelde ze zich een stuk zelfverzekerder met betrekking tot haar dyslexie en dat was zo leuk om te zien! Dus veel dank hiervoor en natuurlijk veel dank aan Martine!

- Een ouder

Onze creatieve, sociale, slimme dochter liep vast op school en sloot zich langzamerhand af. Eind groep 7 volgde een diffuus schooladvies waarin zowel de docent als wij haar niet herkenden. Bijles dachten we, tot Johanette met haar in gesprek ging en concludeerde dat onze dochter een andere, meer visuele leerstijl heeft. Het mooie, persoonlijke profiel dat ze daarbij schetste was zo herkenbaar. 4-5 maanden begeleiding volgens de Kernvisie-methode en wekelijkse bijles hebben ertoe geleid dat ze het leuk vindt om te leren. Ze is weer open, energiek en vol zelfvertrouwen en heeft zin in de middelbare school. Met een eenduidig, overtuigend en hoger schooladvies op zak dat inmiddels alleen maar een bonus is.
We zijn Johanette heel dankbaar voor haar inzichten en inzet.

- Brugpieper in de dop

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.