Het belang van niets doen!

Het belang van niets doen!

Leren is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dat zul je niemand horen tegenspreken. Veel mensen zien niets doen dan ook als negatief. Hoe kan een kind nou iets leren als die een partijtje zit te niksen? Johannette Beereboom van centrum voor leerbegeleiding De Leerboom in Amsterdam kijkt hier heel anders tegenaan. Leren is natuurlijk belangrijk, maar ook af en toe stoppen met leren en de rust pakken is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. In dit artikel vertelt ze je daarom over het belang van niets doen.

Zo lang vrij

Welk kind kijkt niet uit naar de zomervakantie? Een lange periode zonder in de schoolbanken te zitten waarin ze vaak kunnen doen wat ze willen. Dat is anders dan thuisscholing zoals in de coronaperiode: toen moest er dagelijks werk verzet worden, en leuke uitjes konden niet doorgaan wegens beperkingen. Ondanks dat de kinderen al langere tijd thuis zijn geweest, is echte vrije tijd toch erg belangrijk voor de algemene ontwikkeling.

Wat leren kinderen in de zomervakantie?

Waarom is de vrije tijd zo belangrijk? In de zomervakantie kunnen kinderen eindelijk alles even loslaten. Ook kinderen kunnen soms best gestrest raken van school, dus het is erg fijn dat ze dit voor een paar weken even helemaal kunnen vergeten. De zomervakantie betekent vaak ook een reis naar het buitenland toe. Daar leert een kind ook van alles: ze leven ineens in een vreemde omgeving, met nieuwe mensen, vaak een andere taal en andere cultuur. Ook daar leren kinderen van. Dit maakt de zomervakantie ontzettend nuttig.

Weer terug naar school

Als kind voelt het wel eens dat de zomervakantie eeuwig duurt. Helaas komt er altijd weer een einde aan. De eerste dag gaat je kind misschien met tegenzin, maar het is al snel toch weer leuk om alle andere kinderen weer te zien en verhalen van hun avonturen in de vakantie met elkaar en de juf of meester te delen. Ook het leren gaat dan weer beginnen.

Leerbegeleiding bij De Leerboom

Mocht je kind hulp nodig hebben bij het leren, dan kunnen we bij De Leerboom de juiste begeleiding bieden. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld moeite met het automatiseren van de lesstof of met lezen, spelling of rekenen. Het zou kunnen dat je kind dan een visuele leerstijl heeft. Scholen zijn ingesteld op een auditieve leerstijl, wat het moeilijk maakt voor kinderen die anders leren om de stof op te nemen. Met de Kernvisie methode kan je kind na een paar sessies al goed meekomen met de andere kinderen.

Leren en genieten

Daarnaast geven we bij De Leerboom Remedial Teaching en bijles, kunnen we onderzoek doen naar de talenten, passie en het welbevinden van je kind met een EQ Screening en bieden we ondersteuning in begrijpend lezen. Toch gaan ook wij in de zomer even dicht. Dit is immers de periode dat kinderen lekker vrij zijn en buiten kunnen spellen met hun vrienden en vriendinnen. Leren is belangrijk, maar genieten ook. Geïnteresseerd in een van onze trainingen of trajecten? Neem dan contact met ons op!

Ervaringen

Onze 10 jarige dochter had een rekenachterstand van bijna 3 jaar. We dachten dat ze dyscalculie zou hebben. Want waarom anders zo een enorme achterstand. Met taal en lezen liep ze voor! Via
via kwam ik in contact met de Kernvisiemethode en ging er een lichtje bij mij branden. Het eerste contact met Johanette was zo prettig dat we snel een afspraak in gepland hebben. Inmiddels zijn
we ruim anderhalf jaar verder en heeft onze dochter de leerachterstand al bijna ingehaald. Ze is zo een blij kind geworden. De Kernvisie methode is een eye-opener voor ons geweest.

- Moeder van Loïs

Tot en met groep 6 wisten wij niet wat is aan de hand met onze dochter. Buiten de school had onze dochter van 10 enorme potentie en had veel talenten. Ze kon goed viool spelen, ze kon goed
schaken en ook computer games voor kinderen programmeren. Maar op school had ze veel problemen: toetsen, technisch lezen, werktempo, werkhouding, concentratie alles was niet goed.
Dat was net als fietsen op vierkante wielen.
Dankzij Johanette en De Leerboom is er een nieuwe wereld voor ons geopend. Het bleek dat onze dochter een visueel/kinesthetische leerstijl heeft met andere woorden een beelddenker is.
Ze heeft een compleet andere manier van denken en leren dan waar we in het onderwijs vanuit gaan. Vanaf de eerste sessie bij Johanette met Kernvisie methode was onze dochter gelukkig.
Eindelijk weet ze hoe moet ze leren. En surprise surprise!!! Een grammatica toets op school en onze dochter de enige van groep 7 scoort 100% , dus de beste van de groep. Dat is ongelofelijk
van onvoldoende naar exellent! Ze krijgt applaus van de juf en alle kinderen. Fantastisch!
Johanette en De Leerboom, hartelijk bedankt!!!t.

- Beelddenker groep 7

Johanette heeft onze zoon de afgelopen 2,5 jaar enorm geholpen met leren leren. & en ons als ouders daarmee ook. Frustraties alom. Hij gaat volgend jaar naar groep 8 en heeft net zijn
voorlopig advies binnen: Vmbo t /Havo. Zonder Johanette was dat niet gelukt en was hij steeds onzekerder geworden. Vandaag was de laatste schooldag en vroeg hij aan zijn juf (die meegaat
naar groep 8) of hij haar wil helpen om daar Havo advies van te maken. (Dat wil hij zelf… zo trots!).
Leren kan zó leuk zijn. Aanrader dus! Voor je kind en jezelf.

- Anoniem

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.