Help je kind te leren vanuit talent

Help je kind te leren vanuit talent

Of je kind nu naar een hogere groep gaat, voor het eerst naar de middelbare school moet of al een (paar) jaar voortgezet onderwijs erop heeft zitten: na de vakantie is het vaak een spannende tijd. Zeker aangezien veel kinderen veel thuis hebben gezeten en het onduidelijk is welke invloed het coronavirus in de toekomst nog gaat hebben. Dat kan best ingewikkeld zijn. Mogelijk heeft je kind al langer moeite met leren, maar het kan ook zijn dat de gekke periode een negatieve invloed heeft gehad. Bij De Leerboom ondersteunen ze graag alle leerlingen.

leren vanuit talent

Ontwikkelingsfase

Het is heel normaal dat een kind in een bepaalde fase tegen problemen aanloopt op school. Soms gaat het om een bepaald vak dat het kind erg moeilijk vindt of een leerstijl die niet aansluit bij het kind. Jammer genoeg schamen kinderen zich hier vaak voor, ze hebben het gevoel dom te zijn of voelen zich erg onzeker. Aan de hand van De Leerboom leren kinderen zich beter te ontwikkelen binnen de mogelijkheden en talenten die zij bezitten.

Ondersteuning bij leren

Zo zijn er verschillende Remedial Teachers aan De Leerboom verbonden. Remedial Teaching is ondersteuning die speciaal is afgestemd op de hulpvraag van een leerling. Vooraf wordt door middel van een diagnostisch onderzoek gekeken waar de hulpvraag precies ligt en wordt er een tijdsplanning afgesproken waarop achterstanden weggewerkt zouden kunnen worden. Vaak gaat dit over moeite met taal, rekenen of begrijpend lezen. Ook kunnen kinderen terecht bij de bijlesdocenten die specifiek kunnen ondersteunen bij moeite met bepaalde vakken.

Begeleiding voor beelddenkers

Mogelijk loopt je kind bij meer vakken tegen problemen aan; het leren lijkt niet te ‘willen’. Het zou dan maar zo kunnen dat we te maken hebben met een andere leerstijl. Een leerstijl die niet aansluit bij het aanbod van de school. Een mogelijkheid is dat jouw kind leert met een visueel/kinesthetische leerstijl. Onze Kernvisiemethode-begeleiders helpen deze kinderen graag bij het ontwikkelen van gereedschappen waarmee ze de lesstof wél de baas kunnen worden. Recentelijk is ons team uitgebreid met een aantal nieuwe Kernvisie methode begeleiders om nog meer kinderen een steuntje in de rug te kunnen geven.

Over De Leerboom

De Leerboom is een breed platform waar de docenten zich met hart en ziel voor kinderen inzetten. Bij ons kunnen leerlingen van alle leeftijden terecht, van bijles en Remedial Teaching voor leerlingen van het basisschool tot de training van studievaardigheden voor studenten op het wo. Begeleiding kan zowel in (kleine) groepjes als individueel plaatsvinden. In ons centrum werken verscheidene docenten iedere dag om kinderen, tieners en jongvolwassenen het beste uit henzelf te laten halen. Wil je meer weten over onze leerbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Ervaringen

Wij zijn heel blij dat onze dochter met Martine als Remedial Teacher heeft mogen samenwerken. Ze ging er nooit met tegenzin naartoe; integendeel. Ze voelde zich heel fijn bij Martine! De schoolresultaten zijn aanzienlijk verbeterd, te zien aan de Cito scores! Ook voelde ze zich een stuk zelfverzekerder met betrekking tot haar dyslexie en dat was zo leuk om te zien! Dus veel dank hiervoor en natuurlijk veel dank aan Martine!

- Een ouder

Onze creatieve, sociale, slimme dochter liep vast op school en sloot zich langzamerhand af. Eind groep 7 volgde een diffuus schooladvies waarin zowel de docent als wij haar niet herkenden. Bijles dachten we, tot Johanette met haar in gesprek ging en concludeerde dat onze dochter een andere, meer visuele leerstijl heeft. Het mooie, persoonlijke profiel dat ze daarbij schetste was zo herkenbaar. 4-5 maanden begeleiding volgens de Kernvisie-methode en wekelijkse bijles hebben ertoe geleid dat ze het leuk vindt om te leren. Ze is weer open, energiek en vol zelfvertrouwen en heeft zin in de middelbare school. Met een eenduidig, overtuigend en hoger schooladvies op zak dat inmiddels alleen maar een bonus is.
We zijn Johanette heel dankbaar voor haar inzichten en inzet.

- Brugpieper in de dop

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.