Help je kind te leren vanuit talent

Help je kind te leren vanuit talent

Of je kind nu naar een hogere groep gaat, voor het eerst naar de middelbare school moet of al een (paar) jaar voortgezet onderwijs erop heeft zitten, na de vakantie is het vaak een spannende tijd. Zeker aangezien veel kinderen veel thuis hebben gezeten en het onduidelijk is welke invloed het coronavirus in de toekomst nog gaat hebben. Dat kan best ingewikkeld zijn. Mogelijk heeft je kind al langer moeite met leren, maar het kan ook zijn dat de gekke periode een negatieve invloed heeft gehad. Bij De Leerboom ondersteunen ze graag alle leerlingen.

Ontwikkelingsfase

Het is heel normaal dat een kind in een bepaalde fase tegen problemen aanloopt op school. Soms gaat het om een bepaald vak dat het kind erg moeilijk vindt of een leerstijl dat niet aansluit bij het kind. Jammer genoeg schamen kinderen zich hier vaak voor, ze hebben het gevoel dom te zijn of voelen zich erg onzeker. Aan de hand van De Leerboom leren kinderen zich beter ontwikkelen binnen de mogelijkheden en talenten die zij bezitten.

Ondersteuning bij leren

Zo zijn er verschillende Remedial Teachers aan De Leerboom verbonden. Remedial Teaching is ondersteuning die speciaal is afgestemd op de hulpvraag van een leerling. Vooraf wordt dmv een diagnostisch onderzoek gekeken waar de hulpvraag precies ligt en wordt er een tijdsplanning afgesproken waarop achterstanden weggewerkt zouden kunnen worden. Vaak gaat dit over moeite met taal, rekenen of begrijpend lezen. Ook kunnen kinderen terecht bij de bijlesdocenten die specifiek kunnen ondersteunen bij moeite met bepaalde vakken.

Begeleiding voor beelddenkers

Mogelijk loopt je kind bij meer vakken tegen problemen aan, het leren lijkt niet te ‘willen’. Het zou dan maar zo kunnen dat we te maken hebben met een andere leerstijl. Een leerstijl die niet aansluit bij het aanbod van de school. Een mogelijkheid is dat jouw kind leert met een visueel/kinesthetische leerstijl. Onze Kernvisiemethode-begeleiders helpen deze kinderen graag bij het ontwikkelen van gereedschappen waarmee ze de lesstof wél de baas kunnen worden. Recentelijk is ons team uitgebreid met een aantal nieuwe Kernvisie methode begeleiders om nog meer kinderen een steuntje in de rug te kunnen geven.

Over De Leerboom

De Leerboom is een breed platform waar de docenten zich met hart en ziel voor kinderen inzetten. Bij ons kunnen leerlingen van alle leeftijden terecht, van bijles en Remedial Teaching voor leerlingen van het basisschool tot de training van studievaardigheden voor studenten op het wo. Begeleiding kan zowel in (kleine) groepjes als individueel plaatsvinden. In ons centrum werken vijrftien docenten iedere dag om kinderen, tieners en jongvolwassenen het beste uit henzelf te laten halen. Wil je meer weten over onze leerbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Ervaringen

Onze 10 jarige dochter had een rekenachterstand van bijna 3 jaar. We dachten dat ze dyscalculie zou hebben. Want waarom anders zo een enorme achterstand. Met taal en lezen liep ze voor! Via
via kwam ik in contact met de Kernvisiemethode en ging er een lichtje bij mij branden. Het eerste contact met Johanette was zo prettig dat we snel een afspraak in gepland hebben. Inmiddels zijn
we ruim anderhalf jaar verder en heeft onze dochter de leerachterstand al bijna ingehaald. Ze is zo een blij kind geworden. De Kernvisie methode is een eye-opener voor ons geweest.

- Moeder van Loïs

Tot en met groep 6 wisten wij niet wat is aan de hand met onze dochter. Buiten de school had onze dochter van 10 enorme potentie en had veel talenten. Ze kon goed viool spelen, ze kon goed
schaken en ook computer games voor kinderen programmeren. Maar op school had ze veel problemen: toetsen, technisch lezen, werktempo, werkhouding, concentratie alles was niet goed.
Dat was net als fietsen op vierkante wielen.
Dankzij Johanette en De Leerboom is er een nieuwe wereld voor ons geopend. Het bleek dat onze dochter een visueel/kinesthetische leerstijl heeft met andere woorden een beelddenker is.
Ze heeft een compleet andere manier van denken en leren dan waar we in het onderwijs vanuit gaan. Vanaf de eerste sessie bij Johanette met Kernvisie methode was onze dochter gelukkig.
Eindelijk weet ze hoe moet ze leren. En surprise surprise!!! Een grammatica toets op school en onze dochter de enige van groep 7 scoort 100% , dus de beste van de groep. Dat is ongelofelijk
van onvoldoende naar exellent! Ze krijgt applaus van de juf en alle kinderen. Fantastisch!
Johanette en De Leerboom, hartelijk bedankt!!!t.

- Beelddenker groep 7

Johanette heeft onze zoon de afgelopen 2,5 jaar enorm geholpen met leren leren. & en ons als ouders daarmee ook. Frustraties alom. Hij gaat volgend jaar naar groep 8 en heeft net zijn
voorlopig advies binnen: Vmbo t /Havo. Zonder Johanette was dat niet gelukt en was hij steeds onzekerder geworden. Vandaag was de laatste schooldag en vroeg hij aan zijn juf (die meegaat
naar groep 8) of hij haar wil helpen om daar Havo advies van te maken. (Dat wil hij zelf… zo trots!).
Leren kan zó leuk zijn. Aanrader dus! Voor je kind en jezelf.

- Anoniem

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.