Huiswerkbegeleiding in Utrecht: veel voordelen


Goed onderwijs is heel belangrijk. Daar is weinig discussie over. Onderwijs helpt kinderen bij hun intellectuele en persoonlijke ontwikkeling. Ook zorgt onderwijs ervoor dat ze een betere kans krijgen in de maatschappij en werkt het cultureel vormend. Als het leren niet zo gemakkelijk gaat als wenselijk is, kan huiswerkbegeleiding in Utrecht zorgen voor meer succes op school voor je kind.

Achterstand

Niet elk kind kan even gemakkelijk meekomen in het onderwijs. Daarbij vinden sommige kinderen het leren echt moeilijk. Vanwege het grote lerarentekort lukt het niet altijd om die kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Het risico is dan dat er een achterstand ontstaat. Wanneer de kinderen deze achterstand niet tijdig inlopen, wordt de kloof alleen maar groter.

Huiswerkbegeleiding Utrecht

Er zijn leerlingen die de stof vakinhoudelijk niet direct lastig vinden, maar het wel fijn vinden om een extra vraag te kunnen stellen wanner ze ermee bezig zijn of ergens tegenaan lopen. Ook zijn er kinderen die wel hun huiswerk plannen, maar er niet altijd aan toekomen of het huiswerk uitstellen. De Leerboom biedt kleinschalige huiswerkbegeleiding aan. Daarbij werkt de leerling gedurende een aaneengesloten tijd echt goed geconcentreerd en kan die tevens hulp vragen als die er even niet uitkomt.

Voordelen

Deze vorm van huiswerkbegeleiding in Utrecht levert enkele voordelen op:

  • de leerling maakt het huiswerk echt af
  • de leerling wordt inhoudelijk geholpen als dat nodig is
  • de leerling is echt klaar voor die dag dat er huiswerkbegeleiding is gevolgd

Bijles Utrecht

Soms lukt het de leerling even niet bij één of meer vakken op het voortgezet onderwijs. Dat kan soms komen doordat de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs moet wennen of dat het gaat om een lastig vak. Dit kan voor iedereen anders zijn. Gelukkig is er een oplossing voor iedereen. Tijdens bijlessen krijgt je kind individueel extra uitleg en oefeningen voor een bepaald vak.

Zelfvertrouwen

Tijdens de bijles in Utrecht wordt er ingegaan op de dingen die de leerling lastig vindt om goed te leren begrijpen en toe te passen. Zo groeit het zelfvertrouwen van het kind en worden de resultaten ook vaak een stuk beter. De Leerboom biedt bijles in Utrecht aan voor alle vormen van voortgezet onderwijs; van VMBO basis/kader tot en met gymnasium. In alle gevallen gaat het om begeleiding op maat.

Voor iedereen toegankelijk

Iedereen heeft recht op goed onderwijs. Dat is ook de insteek van De Leerboom. Daarom willen we de bijlessen en huiswerkbegeleiding in Utrecht voor iedereen toegankelijk maken. Onze diensten zijn dan ook laagdrempelig. We hopen daarmee een brug te bouwen en kansenongelijkheid te verkleinen. Om onze ondersteuning zo toegankelijk mogelijk te houden, ook voor kinderen van ouders met een kleine beurs, hanteren we lage tarieven. Zo kunnen we blijven werken aan onze missie, namelijk het helpen en ondersteunen van kinderen om kansen gelijk te trekken, voor iedereen.

Extra ondersteuning

Het kan soms nuttig zijn om in de vakantie op een leuke, gezellige manier te werken aan bepaalde vaardigheden. Daarom zetten we ons tevens in voor ‘vakantiescholen’, in de herfst-, mei- of zomervakantie. We organiseren deze ‘vakantiescholen’ samen met scholen. Met een klein groepje begeleiders ondersteunen we kinderen in onder andere taal en rekenen. Daarbij vergeten we niet om ook leuke dingen toe te voegen, zoals dans, creativiteit of soms zelfs een technisch lab.

Over De Leerboom

Bij De Leerboom kunnen kinderen terecht voor huiswerkbegeleiding in Utrecht, bijles en vakinhoudelijke ondersteuning, maar ook voor andere soorten begeleiding. Zo zijn we bij De Leerboom getraind in begrijpend lezen. Die vaardigheid is enorm belangrijk, en daarom bieden we dit aan in de praktijk, maar ook voor leerlingen op scholen. Verder werken we samen met een kinderpsychologenpraktijk om een zo breed mogelijke begeleiding te kunnen aanbieden. Neem contact op om je verder te laten informeren.

Ervaringen

Wij zijn heel blij dat onze dochter met Martine als Remedial Teacher heeft mogen samenwerken. Ze ging er nooit met tegenzin naartoe; integendeel. Ze voelde zich heel fijn bij Martine! De schoolresultaten zijn aanzienlijk verbeterd, te zien aan de Cito scores! Ook voelde ze zich een stuk zelfverzekerder met betrekking tot haar dyslexie en dat was zo leuk om te zien! Dus veel dank hiervoor en natuurlijk veel dank aan Martine!

- Een ouder

Onze creatieve, sociale, slimme dochter liep vast op school en sloot zich langzamerhand af. Eind groep 7 volgde een diffuus schooladvies waarin zowel de docent als wij haar niet herkenden. Bijles dachten we, tot Johanette met haar in gesprek ging en concludeerde dat onze dochter een andere, meer visuele leerstijl heeft. Het mooie, persoonlijke profiel dat ze daarbij schetste was zo herkenbaar. 4-5 maanden begeleiding volgens de Kernvisie-methode en wekelijkse bijles hebben ertoe geleid dat ze het leuk vindt om te leren. Ze is weer open, energiek en vol zelfvertrouwen en heeft zin in de middelbare school. Met een eenduidig, overtuigend en hoger schooladvies op zak dat inmiddels alleen maar een bonus is.
We zijn Johanette heel dankbaar voor haar inzichten en inzet.

- Brugpieper in de dop

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.