Ieder kind kan leren – nu ook leerondersteuning in Utrecht!


Ieder kind leert. Maar niet ieder kind leert op dezelfde manier. Soms komt het voor dat je kind daarom vastloopt op school. In zo’n geval is het belangrijk dat je kind de hulp krijgt die het nodig heeft. Zodat het weer op gang komt en kan aanhaken. De Leerboom biedt daarom nu ook leerondersteuning aan in Utrecht. Speciaal voor die kinderen die het leren niet altijd gemakkelijk vinden.

Overal de juiste aandacht

Lukt het je kind even niet om het tempo in de klas bij te houden? Of is je kind afgeleid, pakt het de lesstof niet op? De Leerboom helpt kinderen, ouders en leerklachten als het in de klas niet goed lukt. Door:

  • te kijken naar wat wél kan
  • te motiveren
  • te stimuleren
  • te kijken naar de kwaliteit en talenten van kinderen

Zo ontstaat er voor het kind gelegenheid om zich alsnog zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Kernvisie-methode

Wanneer het leren maar niet lijkt te willen lukken, kan het zomaar zijn dat we te maken hebben met een andere leerstijl. Een andere manier van denken en doen. Een leerstijl die niet aansluit bij het aanbod van de school. Misschien leert jouw kind dan met een visueel/kinesthetische leerstijl. 

Onze Kernvisiemethode-begeleiders helpen deze kinderen graag bij het ontwikkelen van gereedschappen waarmee ze de lesstof wél de baas kunnen worden met hun eigen leerstijl. Recentelijk is ons team uitgebreid met een aantal nieuwe Kernvisie methode begeleiders om nog meer kinderen een steuntje in de rug te kunnen geven.

Ook een steuntje in de rug

Bij De Leerboom werkt een team van specialisten op verschillende vakgebieden. Van remedial teachers tot bijlesdocenten en kindercoaches. Op die manier is er voor ieder kind gepaste begeleiding beschikbaar. Kan jouw kind ook een steuntje in de rug gebruiken? Neem contact op, wij staan voor jullie klaar!

Ervaringen

Onze creatieve, sociale, slimme dochter liep vast op school en sloot zich langzamerhand af. Eind groep 7 volgde een diffuus schooladvies waarin zowel de docent als wij haar niet herkenden. Bijles dachten we, tot Johanette met haar in gesprek ging en concludeerde dat onze dochter een andere, meer visuele leerstijl heeft. Het mooie, persoonlijke profiel dat ze daarbij schetste was zo herkenbaar. 4-5 maanden begeleiding volgens de Kernvisie-methode en wekelijkse bijles hebben ertoe geleid dat ze het leuk vindt om te leren. Ze is weer open, energiek en vol zelfvertrouwen en heeft zin in de middelbare school. Met een eenduidig, overtuigend en hoger schooladvies op zak dat inmiddels alleen maar een bonus is.
We zijn Johanette heel dankbaar voor haar inzichten en inzet.

- Brugpieper in de dop

De Leerboom – Johanette, heeft alle drie mijn kinderen met dyslexie ontzettende geholpen. De kernvisie methode is een manier van leren die enorm aanslaat. Het heeft ervoor gezorgd dat ze weer zelfvertrouwen hebben en zich goed voelen in de klas. Dat dit zo goed werkt is niet alleen door de methode maar zeker ook door de geweldige begeleiding van Johanette. DANK

- Moeder van 3 kids

Onze 10 jarige dochter had een rekenachterstand van bijna 3 jaar. We dachten dat ze dyscalculie zou hebben. Want waarom anders zo een enorme achterstand. Met taal en lezen liep ze voor! Via
via kwam ik in contact met de Kernvisiemethode en ging er een lichtje bij mij branden. Het eerste contact met Johanette was zo prettig dat we snel een afspraak in gepland hebben. Inmiddels zijn
we ruim anderhalf jaar verder en heeft onze dochter de leerachterstand al bijna ingehaald. Ze is zo een blij kind geworden. De Kernvisie methode is een eye-opener voor ons geweest.

- Moeder van Loïs

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.